Privacy Policy

Gruppa B.V. (“Gruppa”) voldoet zo goed als mogelijk aan de wettelijke eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“Verordening”) ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens en jouw privacy in het algemeen. Gruppa respecteert ieders privacy en doet er alles aan om verzamelde persoonsgegevens te beschermen. Deze privacy verklaring beschrijft in het kort wie verantwoordelijk is voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, welke persoonsgegevens verwerkt worden en wat jouw rechten dienaangaande zijn.

Wanneer jij jouw persoonsgegevens aan ons verstrekt via onze website ten behoeve van jouw registratie stem je in met het verzamelen, opslaan en verwerken van jouw persoonsgegevens zoals vastgelegd in deze privacy verklaring. Je kan deze toestemming op elk gewenst moment schriftelijk weer intrekken, waarna de verwerking van jouw persoonsgegevens zal stoppen op de kortst mogelijke termijn.

De persoonsgegevens die wij van jou verzamelen, worden verkregen, verwerkt en verzonden in overeenstemming met de Verordening en alle toepasselijke privacy wetgeving.

Gruppa is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonlijke gegevens. Gruppa is gevestigd te (1017NN) Amsterdam, aan de Rooseveltlaan. Gruppa is ingeschreven in het Nederlandse handelsregister onder KvK-nummer 69809674.

Verwerking van persoonsgegevens

Gruppa verzamelt jouw persoonsgegevens wanneer je bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend:

Gruppa verzamelt ook persoonsgegevens die aan ons zijn verstrekt door een derde partij die namens jou handelt, bijvoorbeeld jouw werkgever door middel van een groepsregistratie. Persoonsgegevens die zijn verkregen van jou of van een derde partij die namens jou handelt, worden verwerkt op de basis dat de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract of op basis van het feit dat de verwerking noodzakelijk is voor de legitieme belangen van Gruppa.  

De persoonsgegevens die Gruppa verzamelt, zijn:

Personalia - geslacht, titel, voornaam (s), achternaam (-namen): jouw personalia zijn nodig om je te kunnen identificeren, om met je te communiceren, om je de producten en diensten te leveren die jij hebt aangevraagd en om ervoor te zorgen dat diensten of artikelen op de juiste wijze zijn geëtiketteerd.

Volledig postadres en/of privéadres (inclusief land): het postadres is nodig wanneer artikelen per post naar jou worden verzonden. Het volledige postadres wordt altijd opgevraagd, zelfs wanneer het niet nodig is om bijvoorbeeld items toe te sturen, omdat het helpt om jouw identiteit goed te kunnen verifiëren (waar andere personen bijvoorbeeld dezelfde of een soortgelijke achternaam hebben). Ook bieden wij jou de mogelijkheid een afwijkend factuuradres op te geven.

Geboortedatum: jouw geboortedatum wordt gebruikt om je correct te identificeren en om dubbele registraties te voorkomen.

E-mailadres: elektronische communicatie heeft voor de meeste doeleinden de voorkeur van communicatie voor Gruppa, omdat deze snel, effectief, milieuvriendelijk en efficiënt is. Om rechtstreeks elektronisch met jou te kunnen communiceren, heeft Gruppa jouw e-mailadres nodig. Wij gebruiken jouw e-mailadres ook om je op de hoogte te houden van passende aanbiedingen via e-mailnieuwsbrieven. Je kan je voor deze meldingen te allen tijde uitschrijven.

Telefoonnummer: jouw telefoonnummer is voor ons van belang om in geval van problemen rondom de levering van onze diensten of producten eenvoudig contact met je op te nemen.

Inloggegevens: de op onze website door u gecreëerde inloggegevens worden zeer vertrouwelijk behandeld door ons, ook intern. Je kan je wachtwoord te allen tijde herstellen met de links op onze websites. Je krijgt dan een reset-link en een tijdelijk wachtwoord.

In sommige gevallen vragen wij u om aanvullende informatie als dit nodig is voor de diensten en producten die door Gruppa worden geleverd. Gruppa verwerkt bijvoorbeeld de door jou verstrekte betalingsinformatie, als dergelijke informatie nodig is om jouw factuur te betalen.

Welke persoonsgegevens verwerkt Gruppa niet?

Deze persoonsgegevens verwerken wij niet:

Redenen voor verwerking persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens worden alleen verzameld en opgeslagen voor: (i) de uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot onze diensten en producten, (ii) toegang verlening tot de dienst door middel van een account, (iii) om een ​​goede werking en beheer van de website mogelijk te maken en (iv) het circuleren van nieuwsbrieven en overige documentatie (per e-mail).

Het e-mailadres dat wordt opgegeven wanneer je je bij Gruppa registreert, wordt door Gruppa gebruikt voor het verzenden van nieuwsbrieven. Gruppa respecteert jouw privacy ten aanzien van persoonlijke e-mailadressen en voldoet aan de huidige Europese wetgeving inzake e-mailcommunicatie. Het doel is niet om u ongewenste berichten te sturen en jouw e-mailgegevens worden niet doorgegeven aan een ander individu of organisatie zonder jouw toestemming. Je kan je eenvoudig uitschrijven (“Opt Out”) voor dergelijke nieuwsbrieven en verzonden informatie.

Opslag persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens worden slechts gedurende een redelijke periode bewaard, afhankelijk van de aard van de informatie en het bedoelde gebruik, maar met een maximum van twee jaar nadat de contractuele relatie tussen jou en Gruppa is beëindigd.

Verwerkers / derde partijen

Persoonsgegevens worden alleen gedeeld met verwerkers en / of derden als dit nodig is om diensten uit te voeren of producten te verkopen. We delen voor de uitvoering van hun taak relevante persoonlijke gegevens met o.a.: (i) onze hostingprovider om de gegevens te kunnen opslaan en openen; (ii) met gerechtsdeurwaarders, incassobureaus of advocaten om tot betaling van nota’s te komen; (III) aanbieders van software om digitale nieuwsbrieven te versturen.

Wij staan er voor in dat de door ons ingeschakelde verwerkers en/of derden zich houden aan de Verordening en aan de wijze waarop wij met jouw persoonsgegevens om gaan zoals beschreven in deze privacy verklaring. 

Gebruikt Gruppa cookies op de website?

Ja, de website maakt gebruik van cookies. Door bij de cookiemelding van onze website op “Ok” te klikken of gebruik te blijven maken van de website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat een website via de browser opslaat op uw harde schrijf. In een cookie zit informatie opgeslagen. Per bezoek kunnen diverse soorten cookies worden gebruikt. Hieronder is meer informatie te vinden over de cookies die gebruikt worden door en via de website en voor welke doeleinden.

Welke cookies we gebruiken en met welk doel

De website maakt gebruik van de hieronder opgenomen verschillende soorten cookies voor de doelen zoals hieronder opgenomen:

Permanente cookies: door permanente cookies te gebruiken zorgen we ervoor dat je bepaalde acties niet opnieuw hoeft uit te voeren. We herkennen de voorkeuren die je hebt opgegeven bij een eerder bezoek aan onze website. Zodoende bespaart je tijd en is de website prettiger in gebruik. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Sessie cookies: sessie cookies zetten we in tijdens jouw bezoek en worden automatisch verwijderd zodra je de browser afsluit. Wij onthouden welke onderdelen u tijdens een bezoek bekijkt en stemmen daar onze diensten op af.

Google Analytics cookies: via onze website worden cookies geplaatst door Google, als deel van de ‘Analyticsdienst’. Wij gebruiken deze dienst om bezoekersgedrag bij te houden en om rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Op basis daarvan kunnen we de website vervolgens verbeteren. Het gaat dus niet om het onthouden van persoonsgegevens, maar om het bijhouden van uw handelingen op de website. Met de verzamelde data proberen wij de website gebruikersvriendelijker te maken. De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website (met inbegrip van jouw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe jij de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal jouw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kunt het gebruik van cookies weigeren door in jouw browser de instellingen aan te passen. Wij wijzen jou er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van de website kunt benutten. Door gebruik te maken van de website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Social media cookies: op onze website vind je buttons waarmee je onze berichten of webpagina’s kunt promoten op social media. Denk aan het ‘liken’ via Facebook of een ‘tweet’ versturen via Twitter. Deze buttons werken via stukjes code die van de social media platformen zelf afkomstig zijn. Via deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. De social media platformen geven in hun privacyverklaring aan wat ze via de cookies met uw gegevens doen.

Overige/onvoorziene cookies: door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat Gruppa niet altijd inzicht heeft in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde ‘embedded elementen’ bevatten (dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden).

Specifiek overzicht cookies

Een meer specifiek overzicht van de door ons gebruikte cookies tref je hier aan. In dit overzicht kun je nalezen door wie deze worden geplaatst, voor welk doel en hoelang ze worden gebruikt. Wij willen jou er hierbij op wijzen dat het, ondanks onze inspanningen daartoe, mogelijk is dat dit overzicht niet helemaal volledig is. Inschakelen, uitschakelen en verwijderen van cookies Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Meer informatie over cookies vind je op de websites van Cookierecht en van de Consumentenbond. Wanneer je op de website cookies tegenkomt die wij hierboven niet hebben vermeld, dan vragen wij je vriendelijk dit aan ons te melden.

Beveiliging opgeslagen persoonsgegevens

Al jouw persoonsgegevens worden opgeslagen op een beveiligde server waarbij passende technische en organisatorische maatregelen worden geïmplementeerd om een hoog beveiligingsniveau te waarborgen. De gegevens worden opgeslagen in een state-of-the-art datacentrum in Nederland. De verbindingen die wij gebruiken om persoonsgegevens uit te wisselen, zijn allen voorzien van encryptie op basis van SSL-certificaten.

Jouw wettelijke rechten

In overeenstemming met de Verordening heb je het recht om toegang te vragen tot en rectificatie of verwijdering van jouw persoonsgegevens en / of beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens en / of om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1) f Verordening.

Je kunt toegang krijgen tot je persoonsgegevens door een verzoek te sturen aan info@gruppa.nl. Op de website van Gruppa, kan je je persoonsgegevens ook aanpassen of verwijderen. Als je hulp nodig hebt bij het aanpassen of verwijderen van je persoonsgegevens, of als je een beperking van de verwerking van jouw gegevens wilt aanvragen, bezwaar hebt tegen de verwerking van je persoonsgegevens of als je persoonsgegevens wilt ontvangen in een gestructureerd en leesbaar formaat, kan je ook per e-mail contact opnemen met Gruppa. Gruppa streeft ernaar jou uiterlijk binnen een week van een antwoord te voorzien.

Als je meent dat Gruppa je privacy rechten schendt, dan heb je het recht om een ​​klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (contactgegevens zijn te vinden op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/privacyklacht-indienen.

***

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met onze security policy.

[x]